Metode de Facut Bani

Independenta Ta Financiara

Metode de alegere a cuvintelor”cheie”

Cuvintele cheie sunt cuvintele care  sintetizeaza cel mai bine continutul site-ului sau blog-ului tau si asteptarile pe care le au vizitatorii de la tine. Alegera corecta a cuvintelor cheie pentru optimizarea site-urilor sau blogurilor este un aspect esential al SEO.

Alegerea corecta a cuvintelor cheie nu este deloc usoara precum pare, dar nu este nici de speriat. De exemplu daca avem un site sau un blog nou nu putem concura pentru anumite cuvinte cheie cu site-uri cu un page rank  4 si cu o optimizare profesionista. In acest caz ne vom orienta spre cuvinte cheie alternative si unde site-urile sau blogurile care apar pe primele pozitii in motoare de cautare la acele cuvinte sunt mai usor de “concurat”.

Dar inainte de toate trebuie sa identifici cuvintele cheie potrivite pentru site-ul sau blogul tau.

Iata o reteta  numai buna pentru un succes rapid:

Pasul 1 : identifica telul sau  telurile tale.

Stii ce fel de vizitatori doresti? Vrei un trafic targhetat sau nu? Daca site-ul tau se adreseaza tuturor categoriilor de participanti sau cititori de pe web atunci vei incearca sa te orientezi spre cuvinte cheie care crezi ca suscita cel mai mare interes. Foarte important este ca aceste cuvinte trebuie sa se regaseasca in continutul site-ului sau blogului tau.

Daca dimpotriva, doresti un trafic targhetat atunci trebuie sa te  orientezi spre cuvinte care sunt legate direct de produsul pe care il vinzi sau de tema site-ului sau blogului tau, cuvinte care sunt specifice categoriei de public careia i te adresezi.

Pasul 2. Identifica toate cuvintele cheie posibile.

Scrie pe hartie  toate cuvintele cheie care iti vin in minte la momentul respectiv. Nu conteaza daca e vorba doar de cuvinte simple sau grupuri de cuvinte sau fraze. Noteaza-le pe toate, verifica-le si compara-le cu cele mai cautate cuvinte.

Pasul 3. Fa cercetari folosind softul GoodKeywords de pe http://www.goodkeywords.com/ pentru a vedea clasamentele pentru cuvintele cheie referitor la cele mai cautate dintre acestea. Fa apoi o noua lista cu cuvintele cele mai cautate si care in acelasi timp au legatura cu continutul site-ului tau si comparale cu cuvintele tale.

Pasul 4. Noteaza pe o alta foaie de hartie care sunt cuvintele care apar la primele pozitii din lista ta si din lista verificata. Studiaza acele site-urile cu cuvinte comune si vezi  vezi ce page rank au, cum sunt optimizate, etc. Daca au un page rank mare adica 4, inseamna ca acestea contin cuvantul cheie in titlu singur, fara alte cuvinte alaturi, atunci ar fi bine sa treci mai departe, nu are rost sa concurezi cu acele site-uri pentru cuvintele respective deoarece iti va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa le concurezi. Alege acele cuvinte unde concurentii tai pot fi invinsi, adica au un page rank sub 3, titlul nu contine cuvantul cheie sau il contine impreuna cu alte cuvinte, are un continut slab, etc. Alege 15-20 de  cuvinte cheie care la o cautare pe motoare nu au o concurenta foarte puternica. Optimizeaza-ti site-ul in sau blogul jurul a unui sau doua cuvinte cheie principale pe care sa le introduci in titlu si in descriere in metataguri. Continutul site-ului tau trebuie sa fie bogat in cuvintele cheie, daca poti boldeaza in text sau pune in italice cuvintele cheie.

Corespondeaza cu cei cu care vor sa faca schimb de linkuri ca linkurile spre tine sa fie sub forma cuvintelor cheie principale, de asemeni incearca sa obtii linkuri pe paginile cu care concurezi pentru cuvintele cheie. Fa in fiecare zi cate ceva(nu uita de cele doua ore zilnic de munca pentru afacerea ta online) :linkuri pe alte site-uri sub forma cuvintelor tale cheie, inserarea acestora in cadrul textului de pe sit-ul sau blogul tau, da anunturi online si fa discutii pe forumuri de afaceri si nu numai in care sa asociezi cuvintele cheie cu site-ul sau blogul tau, si toate acestea  pentru optimizarea cat mai eficienta si mai corecta in jurul cuvintelor cheie si fii sigur ca rezultatele vor aparea ,mai repede decat te vei astepta.

Reclame

31/12/2009 - Posted by | DIVERSE, METODE DE FACUT BANI PE NET | , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: